Frans Hendrickx bezit eerste Iveco Stralis-vrachtwagens op LNG

 28/06/2017  Claude Yvens  Trucks, Nieuwsbrief
Frans Hendrickx bezit eerste Iveco Stralis-vrachtwagens op LNG

Int. Transport Frans Hendrickx (Transporteur van het Jaar 2006) nam zopas vier Iveco Stralis-trekkers op LNG in gebruik. Die stap heeft de onderneming gezet om duurzaam transport te kunnen aanbieden.

Voor de eerste keer heeft de transportfirma uit Hulshout Ivecos gekocht. De keuze voor milieuvriendelijkevoertuigen was niet alleen afkomstig van de onderneming zelf maar ook van de opdrachtgevers, die duurzame transportoplossingen eisen. Int. Transport Frans Hendrickx kocht dus vier Iveco NP400 trekkers met Hi-Way-cabine bij Gregoor.
Met zijn Cursor 9-motor geniet de Stralis NP400 een rijbereik van 1 500 kilometer op LNG. Frans Hendrickx wacht nu met ongeduld op de opening van nieuwe LNG-tankstations. Het nieuwe station dat volgend jaar opengaat in Tessenderlo, vlakbij de onderneming, was eveneens een motiverende factor. De komende maanden zullen er nog meer stations worden geopend die een betere spreiding over het hele grondgebied verzekeren.

Gevestigde waarde

Frans Hendrickx beschikt over een voertuigenpark bestaande uit een honderdtal trucks en zo’n 300 opleggers en trailers en over een totale magazijnoppervlakte van 140 000 m². De vloot omvat voertuigen met gecontroleerde temperatuur en vrachtwagens voor grote volumes. De onderneming vervoert tevens volle vrachten in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Ze telt ongeveer 150 werknemers.

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!