Zweedse groep lijft Mercedes-Benz filialen in

 30/10/2017  Claude Yvens  Service
Zweedse groep lijft Mercedes-Benz filialen in

In juli werd aangekondigd dat Mercedes-Benz tien vestigingen in België en Luxemburg te koop aanbod, waarvan er drie ook bij de vrachtwagens actief zijn. Op 27 oktober 2017 hebben Mercedes-Benz BeLux en de Zweedse groep Anders Hedin Invest Group een overeenkomst in die zin ondertekend.

Mercedes-Benz Luxemburg werd eerder overgenomen door de Zwitserse groep Merbag, en het is nu de beurt aan de zeven verkoop- en naverkoopvestigingen in Gent (Gent Zeehaven, Sint-Martens-Latem, Verkooppunt Eeklo en Megastore Mercedes-Benz Certified Gent), Aalst, Ninove en Zottegem. Die worden overgenomen door Anders Hedin Invest Group, de grootste dealergroep voor Mercedes-Benz in Zweden.

“Hiermee bereidt Mercedes-Benz haar verkoop- en naverkoopactiviteiten voor op de toekomst. Omdat voor Daimler AG de langdurige en economische succesvolle voortzetting van de Mercedes-Benz vestigingen in België en het daarmee gepaard gaande behoud van arbeidsplaatsen op de eerste plaats kwamen, verheugen we er ons over dat we in Anders Hedin Invest Group een ervaren koper met een langetermijnvisie gevonden hebben. Deze beslissing verandert niets voor onze klanten, die op hun lokale contactpersonen kunnen blijven rekenen., luidt het bij de Duitse constructeur.

De overeenkomst volledig afronden zal volgens Mercedes-Benz waarschijnlijk meerdere maanden in beslag nemen.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!