Yusen Logistics start logistieke dienstverlening voor Konica Minolta Healthcare

 24/10/2016  Claude Yvens  News Logistics, Contract Logistics

Yusen Logistics zal voor KM Healthcare een Europese distributiefunctie gaan vervullen in het Antwerp Distribution Center van Yusen Logistics in Melsele, België.

Voor KM Healthcare zal Yusen Logistics opslag en internationale distributie gaan verzorgen van complete systemen, onderdelen en consumables zoals medical films. De goederen worden zowel bonded als non-bonded opgeslagen. Temperatuurkritische producten uit het KM Healthcare gamma zullen opgeslagen worden in de geklimatiseerde zone van het Yusen warehouse.
Naast de goederenopslag en warehousing regisseert Yusen Logistics de in- en outbound goederenflows voor KM Healthcare. Qua inbound betreft dat met name de import vanuit Japan via lucht- en zeevracht aangevuld met de toeleveranties van lokale suppliers. De uitgaande goederenstroom bestaat o.a. uit lucht- en zeevrachtzendingen naar bestemmingen in Europa, Midden Oosten en Afrika, alsmede pakket- en groupagezendingen naar afnemers binnen Europa. Aanvullend zal Yusen Logistics verschillende value added services verzorgen voor KM Healthcare, waaronder kitting en labeling.
De samenwerking met Yusen Logistics past in de global ‘’One Konica Minolta’’ strategie van Konica Minolta met als doel maximale synergie te creëren tussen de drie verschillende Konica Minolta divisies ‘Business Solutions’, ‘Sensing’ en ‘Healthcare’. Met het opstarten van de services voor KM Healthcare per 1 juli jl. zijn alle logistieke diensten voor Konica Minolta in de Benelux bij Yusen Logistics ondergebracht.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!