Transportmanagement.be

Yusen Logistics en Ford zetten samenwerking voort in Centraal-Europa

 26/11/2014  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Yusen Logistics en Ford zetten samenwerking voort in Centraal-Europa

Yusen Logistics heeft haar samenwerking met Ford Europa Material Planning and Logistics (MP&L) voortgezet met het afsluiten voor een contract voor Less-than-Truck Load afhalingen in geheel Centraal-Europa.

De samenwerking tussen Yusen Logistics en Ford is gestart in 2006. In dat jaar werd Yusen Logistics aangewezen om het Ford Origin Distribution Centre (cross-dock center) in Praag te beheren. Van daaruit worden de Ford automobielfabrieken in Europa beleverd met geconsolideerde volle truckladingen auto-onderdelen afkomstig vanuit uit Centraal-Europa. In 2010 opende Ford haar tweede ODC in Boedapest. Ook hier worden de operationele activiteiten door Yusen Logistics uitgevoerd.

Op basis van een nieuw, meerjarig contract zal Yusen Logistics nu bij de meer dan 240 toeleveranciers de productie-onderdelen ophalen en afleveren bij de Ford ODC’s alsmede herbruikbare verpakkingen uit haar ODC locaties retourneren. Het betreft de toeleveranciers in het zuiden van Polen, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Slovenië en Kroatië.