XPO Logistics zal 5.000 cobots in zijn opslagplaatsen inzetten

 10/10/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics, Handling, ICT & Magazijninrichting
XPO Logistics zal 5.000 cobots in zijn opslagplaatsen inzetten

XPO Logistics gaat 5.000 cobots in bepaalde van zijn opslagplaatsen gebruiken om de productiviteit van zijn orderpickers te verbeteren en de verdeling te versnellen. Ze zullen zowel in Noord-Amerika als in Europa worden ingezet. Hiervoor heeft de Amerikaanse groep een strategisch partnerschap afgesloten met GreyOrange, een leverancier van robots met basis in Singapore.

De 5.000 cobots (collaborative robots) zijn ontworpen om de operatoren in de opslagplaatsen te helpen door vakken op te tillen en tot bij hen te brengen. Het systeem ‘goods to person’ is gelijkaardig aan de cobots die ook al in bepaalde distributiecentra van Amazon (Kiva) en Alibaba (Quicktron) worden gebruikt.

GreyOrange heeft XPO de exclusiviteit gegarandeerd voor het gebruik van die robots in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en acht Europese landen. Volgens Bradley Jacobs, CEO van de groep XPO Logistics, zullen die cobots de logistieke handelingen van orderpicking productiever maken, vooral bij de onlineverkoop en de crosschannel retail.

Die standalone robots maken deel uit van een modulair ‘goods-to-person’-systeem dat ook de verplaatsbare opslagvakken en handlingsposten omvat. Elke robot kan een rack van zo’n 450 tot 1.500 kilo verplaatsen en het naar een plek brengen waar een operator gelijktijdig tot 48 bestellingen kan afwerken. Het hele proces wordt door de WMS van XPO gecontroleerd.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!