XPO Logistics schakelt over naar de elektronische vrachtbrief

 11/05/2019  Claude Yvens  IT
XPO Logistics schakelt over naar de elektronische vrachtbrief

XPO Logistics en zijn klant Coca-Cola gaan gebruik maken van de e-CMR oplossing van Transfollow, in combinatie met de telematicatool van Trimble.

Deze stap naar informatisering werd mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking van drie actoren: Tranfollow, Trimble T&L (die voor de on board-tool instaat) en TMS. Het Transfollow-platform haalt de gegevens die op de CMR moeten komen, uit het TMS. Tijdens de transportopdracht worden de gegevens verder aangevuld met tijds- en plaatsgebonden gegevens die uit de Trimble-tablet worden gehaald. De e-CMR wordt in realtime opgesteld en de chauffeur kan de gegevens ervan opvragen op zijn tablet. Wachttijden worden automatisch geregistreerd en de chauffeur heeft de mogelijkheid om hoeveelheden te wijzigen, voorbehoud aan te tekenen, een foto van de goederen toe te voegen of een scan te nemen van de leveringsbon of laadlijst. De handtekening kan gezet worden via QR-code, Sign on Glass of validatie zonder handtekening.

Dankzij deze manier van werken zal XPO Logistics erin slagen om de betalingstermijn met tien dagen te verminderen en in dezelfde beweging de administratieve kosten te verlagen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!