Widem Logistics koopt 30 nieuwe Mercedes Actros

 29/05/2019  Claude Yvens  Trucks
Widem Logistics koopt 30 nieuwe Mercedes Actros

Widem Logistics heeft zonet geïnvesteerd in 30 nieuwe Actros 1945 trucks om een sterke groei op te vangen. Het bedrijf van Yvan Vande Ghinste heeft ook een nieuw logistiek complex in het LAR gebouwd.

Widem Logistics groeit meestal in fashionlogistiek door heel Europa. Het bedrijf realiseert onder meer 120 passages per week door de Kanaaltunnel voor Britse en Amerikaanse retailers. Widem Logistics breidde onlangs zijn activiteiten uit met koelvervoer. Het bedrijf investeerde hiervoor in een vloot van 25 bi-temperatuuropleggers.

Widem Logistics beschikt over 80 trekkers en 120 opleggers, een twaalftal distributievrachtwagens en een kleine honderd bestelwagens. Deze vloot werd recent uitgebreid met 30 nieuwe Actros 1945 trekkers die PPC, Fleetboard en het volledige Safety Pack aan boord hebben en waarvoor Widem eveneens een onderhoudscontract bij Ghistelinck afsloot. “Wij kiezen voor een contract van drie jaar, waarna de trucks vervangen zullen worden. Die zijn doorgaans zuiniger en milieuvriendelijker dan de oudere exemplaren. Deze beslissing heeft trouwens ook een positief effect op de overnamewaarde van de voertuigen, zodat je als ondernemer eigenlijk twee keer wint”, legt zaakvoerder Yvan Vande Ghinste uit.

De groei van Widem vertaalt zich ook in de bouw van een nieuw logistiek complex van 8.000 m² in het LAR in Menen dat tegen het einde van het jaar opgeleverd zou moeten worden.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!