Wereldwijde samenwerking tussen DB Schenker en GLS

 18/09/2015  Claude Yvens  Economie
Wereldwijde samenwerking tussen DB Schenker en GLS

DB Schenker en GLS hebben een grootschalig akkoord afgesloten. De eerste zal een pakketverzendingsdienst kunnen aanbieden, die uitgevoerd zal worden door de tweede, terwijl GLS een palletgroupagedienst, die door DB Schenker verzekerd zal worden, aan zijn productengamma zal toevoegen.

Het samenwerkingsakkoord tussen de twee groepen werd begin deze maand ondertekend en zal in voege treden vanaf het begin van 2016. Het akkoord is niet exclusief. “Onze ‘pakketklanten’ zijn ook vragende partij voor pallettentransport en wij werken al met een aantal bedrijven samen op dit vlak. Eén daarvan is DB Schenker Logistics. Door dit akkoord met DB Schenker af te sluiten, breiden wij deze samenwerking uit tot de volledige Europese economische ruimte”, stelt Rico Back, de CEO van GLS.

Voor DB Schenker opent dit akkoord nieuwe perspectieven in het kader van de e-commerce. Een specialiteit waarin de pakketspecialisten een overheersende rol spelen. DB Schenker Logistics zal zijn eigen pakketdienst onder zijn eigen merknaam lanceren.

Dit akkoord zal begin 2016 in Duitsland gelanceerd worden, waarna het geleidelijk aan uitgebreid zal worden naar andere landen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!