Weerts Supply Chain zet ‘smart glasses’ in voor orderpicking

 13/10/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics, ICT & Magazijninrichting
Weerts Supply Chain zet ‘smart glasses’ in voor orderpicking

Weerts Supply Chain (WSC) uit Grâce-Hollogne nabij Luik, heeft in samenwerking met het Duitse Picavi slimme brillen in het pickingproces voor Mondeléz ingevoerd. De medewerkers van WSC gebruiken ze om handsvrij (en sneller) te kunnen werken. De tijdwinst is 8 à 12% tegenover de ‘handheld’ PDC-scanners die tot dan gebruikt werden.

De bedienden in het magazijn scannen de barcodes door ernaar te kijken. De gegevens worden automatisch verstuurd naar het WMS. Weerts gebruikt de brillen in combinatie met kleine ringscanners die aan een vinger bevestigd zijn. Die dienen voor moeilijker te bekijken barcodes, zoals aan de voet van een pallet op de grond.

Weerts zet vijftien Google Glasses van de tweede generatie in, de zogenaamde Glass Enterprise Edition, die deze zomer op de markt is gebracht. Die is gebruiksvriendelijker en minder vermoeiend dan die van de eerste generatie.

WSC gebruikt de slimme brillen bij het picken van palletten met vorkheftrucks, de ontvangst van de goederen en het behandelen van voorgeassembleerde eenheden. Het wil ze in de toekomst ook gebruiken bij inventarissen en de opslag van goederen.

Volgens Roger Kusters, de directeur van het distributiecentrum van WSC, ging de implementatie van het systeem zeer snel. Dat was niet alleen te danken aan de eenvoudige connectie met het bestaande JDA RedPrairie-WMS, maar ook aan de grote acceptatie door de medewerkers.

WSC is vooral gespecialiseerd in de logistiek onder geleide temperatuur van voedingsproducten. Hiervoor beschikt Weerts over vijf sites van in totaal 100.000 m². De slimme brillen worden in het centrale magazijn van 60.000 m² gebruikt.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!