WDP neemt sterke start in Luxemburg

 16/11/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate, Multimodaal
WDP neemt sterke start in Luxemburg

WDP is nu ook actief in Luxemburg. De vastgoedontwikkelaar heeft de meerderheid genomen in een joint-venture die over grote terreinreserves beschikt in de logistieke zone Eurohub Sud te Bettembourg-Dudelange. Op die locatie staat er al een logistiek. Tevens is een huurcontract met Auchan getekend voor een distributiecentrum. De terreinen hebben verder nog een ontwikkelingspotentieel van 50.000 m².

Vorige maand werd WDP voor 55% mede-eigenaar van de joint venture S.O.L.E.I.L. . De overige 45% van deze joint venture – die voortaan WDP Luxembourg heet  – is in handen van de Luxemburgse staat.  Deze vennootschap is eigenaar is van een logistiek gebouw van ongeveer 26.000 m² dat verhuurd wordt aan Ampacet, een producent van basismengsels voor kleurstoffen voor plastic materialen. Van daaruit verzorgt het bedrijf zijn distributieactiviteiten in de EMEA-regio.

Daarnaast is een huurcontract van 15 jaar getekend met Auchan. WDP bouwt voor de Franse retailer een distributiecentrum van  20.000 m². Auchan zal er een logistiek centrum en een administratief hoofdkantoor voor de regio vestigen. Daarnaast komt nog eens 5.000 m² voor Innovation First, dat gespecialiseerd in educatieve en speelgoedrobots voor consumenten. De oplevering van deze nieuwbouw – een investering van 20 miljoen –  is voorzien einde 2018. ,

Deze gebouwen zijn gelegen in de logistieke bedrijvenzone Eurohub Sud in het Luxemburgse Bettembourg-Dudelange. Daar beschikt WDP Luxembourg nog over een bijkomend ontwikkelingspotentieel van 50.000 m².  De groep gelooft sterk in deze locatie als inlandterminal voor de grote Europese zeehavens. De zone is uitgerust met een multimodale spoorterminal die verbonden is met de havens aan de Noordzee, de Baltische Zee en Zuid-Europa. Ze is tevens dicht bij de haven van Mertert en de Luxemburgse luchthaven gevestigd. In de Logistics Performance Index pronkt Luxemburg sinds vorig jaar op de tweede plaats.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!