WDP gaat zich nu ook in Duitsland ontwikkelen

 07/06/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate
WDP gaat zich nu ook in Duitsland ontwikkelen

Via een joint-venture met het Duitse VIB Vermögen gaat WDP zijn activiteiten uitbreiden naar Duitsland en meer bepaald naar de logistieke hotspots Noordrijn-Westfalen, Bremen en Hamburg. Samen willen ze er investeren in nieuwe en bestaande logistieke gebouwen.

WDP en VIB Vermögen hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Met deze 50/50 joint-venture beogen ze een complementaire aanvulling van hun bestaande activiteiten en willen ze een bredere geografische spreiding aan hun klanten aanbieden.

WDP was tot nu toe actief in de Benelux, Frankijk en Roemenië met een tweehonderdtal sites, goed voor een totale oppervlakte van 4,5 miljoen m².

Het Duitse vastgoedbedrijf VIB Vermögen is hoofdzakelijk actief in het zuiden van Duitsland. Zijn portefeuille bestaat uit 108 gebouwen (magazijnen, semi-industriële sites, shoppingcentra en dienstverleningscentra) met een verhuurbare oppervlakte van 1,2 miljoen m². Via hun joint-venture zullen ze voornamelijk in ‘develop and hold’ investeren, alsook in de aankoop van (semi-)industriële en logistieke gebouwen. WDP kan zo zijn werkgebied uitbreiden naar de Duitse logistieke hotspots. “Eindelijk verbinden we Antwerpen en Rotterdam met Duisburg, Hamburg en de zijderoute”, stelt CEO Joost Uwents in een tweet. VIB Vermögen van zijn kant kan zo in het noorden van het land sneller groeien.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!