Wat mogen we u wensen voor 2019? Een nieuwe bestelwagen!

 09/01/2019  TM Extern  Van, Opinie, Vans
Wat mogen we u wensen voor 2019? Een nieuwe bestelwagen!

“Ja ja, een beetje makkelijk als wens”, horen we u mompelen. En toch is het waarschijnlijk de verstandigste keuze. Vanaf 1 september 2019 wordt de WLTP immers verplicht voor bedrijfsvoertuigen.

Die normverandering had vorig jaar al een zware impact op de personenwagens en zal nu dus ook op de bedrijfswagens worden toegepast, waarschijnlijk met grote prijsverhogingen als gevolg! We raden u dus aan uw aankopen nu al te plaatsen en de levering ervan zeker vóór de zomer te voorzien! Dit kan alleen maar voordelen hebben! Ten eerste zijn er de salonvoorwaarden, en die zijn echt uitzonderlijk. Dit jaar zetten alle belangrijke merken in januari de grote middelen in. Of u nu op het salon zelf (van 19 tot 27 januari) of rechtstreeks bij uw concessiehouder gaat onderhandelen, overal wordt u met ongeziene kortingen om de oren geslagen. De gespecialiseerde verkopers hebben een grote voorraad aangelegd, zodat u met een beetje geluk al vóór de lente achter het stuur van uw nieuwe werkvoertuig zit!

Uw nieuwe bestelwagen zal al aan de nieuwe Euro 6-normen voldoen, volgens de oude NEDC-norm die door de WLTP zal worden vervangen, zodat de poorten van alle steden en regio’s minstens tot 2030 voor u openstaan. De lage emissiezones (LEZ) hebben namelijk alleen richtlijnen voor de “euro”-fases (1, 2, 3, 4, 5, 6, …) voorzien, en niet voor de WLTP-norm.

En als u tot het einde van het jaar wacht? Niet alleen zal de prijs dan een pak hoger liggen, u loopt ook het risico dat de levertijden veel langer zijn. De constructeurs moeten alle versies en alle motoren immers opnieuw laten goedkeuren, en dat zal tijd vragen. Het risico dat er vanaf april minder keuze zal zijn, is dus heel reëel.

Door Etienne Rondo, voorzitter van de sectie Lichte Bedrijfsvoertuigen bij Febiac

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!