Wasserij Mireille kiest voor AutoStore in nieuwbouwmagazijn

 27/06/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, E-commerce, Handling, ICT & Magazijninrichting
Wasserij Mireille kiest voor AutoStore in nieuwbouwmagazijn

Wasserijspecialist Mireille heeft een order geplaatst bij Dematic voor de installatie van een AutoStore-systeem in zijn nieuwbouwmagazijn op de bedrijfsterreinen in Heusden-Zolder. Het bedrijf zal het onder meer voor de behandeling van de orders in zijn webshop gebruiken.

Wasserij Mireille verkoopt persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) aan kmo’s, zoals werkkledij, werkschoenen, werkhandschoenen en andere, die het ook via een eigen webshop aanbiedt. Hiervoor gebruikt het bedrijf nu een magazijn van 400 m² met Kardex-liften. Het grootste deel van de producten zal in een nieuw, compact AutoStore-magazijn van slechts 186 m² opslaan.

Naast die plaatsbesparing zal ook de efficiëntie toenemen, omdat de producten automatisch naar een van de twee pickingpoorten worden gebracht. Het systeem zal eind dit jaar operationeel zijn. Het magazijnbeheer van de AutoStore zal tegen dan in het bestaande ERP-pakket geïntegreerd worden.

De AutoStore is gedimensioneerd op het dubbele van de huidige behoefte. Er komen 8.000 bakken op 16 verdiepingen, waarvan het bedrijf in eerste instantie een 5.000-tal gaat gebruiken. Zo’n 80% van de bestellingen die Mireille ontvangt, gaan over producten die in het systeem zullen opgeslagen zijn. “Alleen de fast movers blijven we manueel van de paletten picken”, zegt Koen Vandevenne, financieel directeur bij Mireille.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!