Wallonië zet zijn ‘grote wegenwerken’ voor 2014 op een rijtje

 13/12/2013  Claude Yvens  Economie

Minister Carlo Di Antonio heeft vandaag de grote infrastructuurprojecten voorgesteld die in 2014 zullen gerealiseerd worden op wat de ruggengraat van het Waalse wegennet vormt (autowegen en wegen van 2×2 rijstroken).
 
– de E42 tussen Daussoulx en Sambreville (20 km) zal op 3 rijstroken gebracht worden op het gedeelte tussen Huccorgne-St Georges en dat in beide richtingen (13 km);
– renovatie van de R9 rond Charleroi (2 km);
– renovatie van de A7/E42 tussen Hensies (Franse grens) en Saint-Ghislain (11 km); 
– bouw van het Huis van Wallonië op de parking van Hensies aan de grens (door de concessiehoudende brandstoffenverdeler;
– beveiliging van de “Samaritaine” flessenhals op de N90 in Charleroi;
– renovatie van brug 122 en de eraan grenzende verkeerswisselaar in Aarlen (A4/E411);
– vernieuwing van de wegbedekking op de opritten van de verkeerswisselaar van Daussoulx op de E411 (Bergen-Namen en Bergen-Brussel).
 
Deze lijst maakt geen melding van enkele grote werken, die in maart van dit jaar al werden aangekondigd, zoals de herstelling van de drie bruggen over de Maas en het Albertkanaal ter hoogte van Herstal. Volgens Sofico, dat door het Waals Gewest als bouwheer werd aangeduid, staan deze projecten momenteel niet opnieuw ter discussie. “De dossiers die deze morgen werden voorgesteld, werden goedgekeurd door de Raad van Beheer van Sofico, die iedere maand samenkomt en die ook over andere dossiers nog een besluit zal nemen. Met andere woorden, andere werken zullen volgend jaar eveneens geprogrammeerd worden. Het dossier over de brug van Herstal gaat zijn administratieve weg. De werken zouden normaal in 2014 moeten plaatsvinden,” wist Fabian Namur, de woordvoerder van Sofico ons te vertellen.

Tagged With: SoficoFabian NamurCarlo Di Antonio

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!