Waberer’s handhaaft winst ondanks vluchtelingencrisis

 29/03/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
Waberer’s handhaaft winst ondanks vluchtelingencrisis

Het Hongaarse transportbedrijf Waberer’s heeft 2015 winstgevend afgesloten, ondanks de negatieve voorspellingen. Dat staat te lezen in het jaarrapport van de transporteur.  

In vergelijking met de voorbije jaren was de groei dit jaar meer bescheiden. De totaalomzet van het bedrijf bereikte vorig jaar de kaap van 522.5 miljoen euro, wat een stijging is van 5,3% in vergelijking met het boekjaar 2014. Ondanks de ongunstige voorspellingen over het internationale wegtransport wist Waberer’s Group de EBITDA te verhogen en 69,4 miljoen euro te bereiken (+3,1% ten opzichte van 2014). Het netto-inkomen bedroeg in 2015 12,4 miljoen euro, dat is 12,1% meer dan in 2014.

Vluchtelingencrisis
Opnieuw een winstgevend jaar voor Waberer’s dus. Toch is de winst niet zo groot als de voorbije jaren, toen er groeipercentages van meer dan 10 procent werden geboekt. “Externe omstandigheden rond het internationaal wegtransport hadden een negatieve impact op Waberer’s activiteiten”, staat er te lezen in de toelichting. “Onder deze aspecten is vooral de huidige vluchtelingencrisis een tegenslag, net zoals de invoering van tijdelijke verkeersrestricties, het omplannen van routes door gesloten grenzen en grenscontroles in Schengen-landen.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!