VRD geblokkeerd door vakbondsactie

 14/03/2019  Claude Yvens  Economie
VRD geblokkeerd door vakbondsactie

Deze ochtend werd VRD in Bornem geblokkeerd door een twintigtal militanten van ABVV-BTB. Dit zit werkgeversfederatie UPTR helemaal dwars.

De vakbond blijft herhalen dat het uurloon van een truckchauffeur lager is dan in de schoonmaaksector en vindt dat het tijd is voor een inhaalbeweging : “Na vier jaar praten over de functieclassificatie en de koppeling van de lonen, zonder resultaat, is het tijd voor actie!” Na VRD zouden andere bedrijven moeten volgen, en de vakbond viseert hierbij voornamelijk de leden van de patronale federaties (Raoul van Raemdonck, CEO van VRD, is lid van de raad van bestuur van UPTR, NVDR).

Bruno Velghe, de voorzitter van UPTR, vindt het niet kunnen dat een 40/50 tal vrachtwagens niet op tijd konden uitrijden, waardoor VRD-chauffeurs in de ochtendspits zijn terechtgekomen en een aantal leveringen niet tijdig konden bezorgd worden. “Dit is onaanvaardbaar en berokkent aanzienlijke schade aan een bedrijf dat geheel volgens de Belgische regels werkt en dagdagelijks bijzonder zware concurrentie dient te ondervinden van buitenlandse transportondernemingen.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!