VPD kiest als eerste in België voor de nieuwe 7-liter Scania motoren

 12/02/2019  Claude Yvens  Trucks
VPD kiest als eerste in België voor de nieuwe 7-liter Scania motoren

VPD Transport & Logistics kocht recent vier Scania P250 bakwagens. Die zijn voorzien van de halflange CP17L dagcabine en van de nieuwe en lichtere 7-liter motor van de Zweedse constructeur.  

 

Met de derde generatie aan het roer verzorgt VPD 24-uurs distributie over heel België en Luxemburg. Met 25 vrachtwagens voert het voor Ikea de thuisleveringen uit waarbij de goederen door de eigen mensen naar binnen gebracht en zelfs volledig geïnstalleerd worden. Het bedrijf is gegroeid naar een 75 werknemers tellende onderneming met een vloot van meer dan 40 distributievrachtwagens en twee magazijnen met meer dan 20.000 m2 opslagruimte. Het bedrijf is gespecialiseerd in 2-Man Delivery, waarbij twee VPD-medewerkers de bestelde goederen tot bij de klant leveren.  

VPD Transport & Logistics was één van de eerste bedrijven in België die voor de nieuwe 7-liter motor van 250 pk koos. Zaakvoerder Dirk Van Peteghem verklaart: “De stille motor, het geringe omgevingsgeluid en het comfort voor de chauffeur door de lage instap zijn mij direct opgevallen. Qua koppel en vermogen zijn ze even sterk als de 9-liters.” Doorslaggevend in de keuze voor de nieuwe aankoop was het goede contact met de werkplaats Huizingen, die op basis van een repair & maintenance contract het wagenpark opvolgt en van de nodige service voorziet. Dirk Van Peteghem: ‘De service die we van Scania in Huizingen krijgen is altijd correct. Al meer dan tien jaar worden we steeds goed geholpen, ook in het weekend en bv. bij problemen na de werkuren. We zijn hier erg tevreden over.’ Naast de P250 bakwagen bestelde VPD tegelijkertijd drie nieuwe Scania trekkers van het type R410 met een R-slaapcabine.

 

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!