Vos Logistics wil Snel Shared Logistics overnemen

 02/12/2019  Claude Yvens  Economie
Vos Logistics wil Snel Shared Logistics overnemen

Vos Logistics is voornemens haar marktpositie te verstevigen door alle aandelen van Snel Shared Logistics over te nemen. Deze operatie heeft geen betrekking op Snel Logistic Solutions in Deinze, dat volledig onafhankelijk is van Snel Shared Logistics in Woerden.

Snel Shared logistics (ook wel G. Snel genoemd) levert diensten op het gebied van distributie, warehousing, cross docking en container handling. de vloot telt momenteel 200 voertuigen. Met een locatie van 65.000 m2 in Woerden is Snel Shared Logistics eveneens goed gepositioneerd in de randstad, en dat is precies wat Vos Logistics zocht. De ondernemingsraden van beide ondernemingen hebben inmiddels positief geadviseerd over deze overname, maar de transactie is nog in afwachting van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt.

“Samen zijn we nog beter in staat antwoord te bieden op de groeiende vraag naar efficiëntere en duurzame mobiliteit en logistiek. Door de goederenstromen van beide organisaties te combineren vergroten we de bezettingsgraad van voertuigen. Dit verlaagt de CO2 en stikstof uitstoot, en stelt ons in staat tijdig in te spelen op de energietransitie voor distributie in steden,” aldus Frank Verhoeven, CEO Vos Logistics.

Geen impact in België

Hoewel Snel Shared Solutions nog steeds dezelfde familienaam deelt als Snel Logistic Solutions in Deinze, zijn de twee bedrijven volledig gescheiden. Jaren geleden namen Gert en Peter Snel, toenmalige neven van de Nederlandse aandeelhouders van Snel Shared Solutions, de activiteiten van de groep in België over. In 1989 werden de aandelen van de nederlandse organisatie overgenomen door Engelse investeerders. Snel Logistic Solutions is dus helemaal niet betrokken bij deze overname.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!