Volvo’s Vera: een eerste opdracht

 13/06/2019  Hendrik De Spiegelaere  News Transport, Trucks
Volvo’s Vera: een eerste opdracht

Volvo Trucks maakte in 2018 al ophef door het voorstellen van een elektrisch, verbonden en zelfrijdende voertuig met de naam Vera.

Die autonome truck van Volvo Trucks kreeg dankzij DFDS een eerste opdracht. Vera gaat immers deel uitmaken van een geïntegreerde oplossing voor het vervoeren van goederen van een logistiek centrum naar een haventerminal in het Zweedse Göteborg. De samenwerking is bedoeld om Vera te implementeren in een bestaande toepassing. Deze bestaat uit een verbonden systeem voor een continue goederenstroom vanaf het logistieke DFDS-centrum naar een haventerminal, voor distributie over de hele wereld.

“Dit is een ideale setting om Vera te implementeren met mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van andere vergelijkbare activiteiten”, zegt Mikael Karlsson, Vice President Autonomous Solutions bij Volvo Trucks.

“We willen een voortrekkersrol vervullen met verbonden, zelfrijdende transporten. Deze samenwerking helpt ons bij het ontwikkelen van een efficiënte, flexibele en duurzame oplossing voor de lange termijn. De zelfrijdende voertuigen die onze gates passeren, leveren voordelen op voor onze klanten, het milieu en ons bedrijf”, zegt Torben Carlsen, CEO van DFDS.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!