Volvo Trucks stelt Vera voor, zijn truck zonder chauffeur

 17/09/2018  Claude Yvens  Trucks
Volvo Trucks stelt Vera voor, zijn truck zonder chauffeur

Zal hij in Hannover te zien zijn? A priori niet. Volvo Trucks heeft zopas enkele synthesebeelden vrijgegeven van een prototype van een volledig zelfrijdende truck die het Vera heeft genoemd. Volgens de constructeur gaat Vera werken als aanvulling op traditionele trucks voor het herhaaldelijk heen en weer rijden op korte trajecten. 

Vera zou een elektrisch en volledig autonoom voertuig zijn. De module zou dienst doen als trekker van een oplegger en zou met een controlecentrale zijn verbonden die de trajecten bepaalt en het gebruik controleert, ook wat het opladen van de accu’s betreft. De Vera’s zouden ook onderling verbonden zijn en zouden op de andere weggebruikers moeten kunnen reageren.

“Je kan ons systeem zien als een uitbreiding van geperfectioneerde logistieke oplossingen die op heden al in veel industrietakken worden toegepast. Aangezien we zelfrijdende, geluidsarme voertuigen zonder uitstoot gebruiken, kunnen we die op elk moment van de dag of de nacht inzetten. Onze oplossing gebruikt het bestaande wegennet en getrokken materieel, zodat ze vlotter kan worden afgeschreven en makkelijk in bestaande werkingsprocessen kan worden opgenomen,” vertelt Mikael Karlsson, Vice President Autonomous Solutions bij Volvo Trucks.

De constructeur laat weten dat het concept Vera ‘weldra’ zal worden ontwikkeld, in samenwerking met een selectie klanten uit heel precieze toepassingsdomeinen.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!