Volvo Trucks lanceert Volvo Connect

 05/09/2018  Claude Yvens  Trucks, IT
Volvo Trucks lanceert Volvo Connect

Het is ongetwijfeld de grootste nieuwigheid van Volvo Trucks op het IAA-salon van Hannover: Volvo Connect is een gloednieuw telematicaplatform dat opener zou zijn dan het huidige platform Dynafleet.

Volvo Connect wordt voorgesteld als een open platform, wat betekent dat externe softwareprogrammeurs apps kunnen creëren met de gegevens die door de trucks via de cloud zijn verzameld. Dit betekent een kleine revolutie bij Volvo, maar het is ook een rechtstreeks antwoord op de platforms die eerder al door Daimler (Fleetboard) en Traton (RIO) op de markt waren gebracht.

Volgens Volvo Trucks zal het nieuwe platform Connect zich op drie punten van de andere onderscheiden: de opvolging in real time van het hele wagenpark, het aangename en makkelijke gebruik (bijvoorbeeld om via de dienst Vehicle Status een onderhoud te plannen) en de mogelijkheid om de gegevens van de vloot te gebruiken om de efficiëntie van het transportbedrijf te verbeteren. We denken hierbij namelijk aan de Dynafleet Safety Service, die fleetmanagers zal helpen om het rijgedrag van hun chauffeurs en de werking van de verschillende actieve veiligheidssystemen op het voertuig op te volgen.

In die context blijft Volvo de merknaam Dynafleet gebruiken voor de diensten voor fleetmanagement.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!