Volvo Trucks lanceert nieuwe XXL FH-cabine

 24/09/2019  Claude Yvens  Trucks
Volvo Trucks lanceert nieuwe XXL FH-cabine

Een paar maanden na Nederland is de nieuwe XXL cabine van de Volvo FH leverbaar in België vanaf begin december. Ze is 600 liter groter dan de normale Globetrotter XL.

Dit is echt iets voor langeafstandschauffeurs op zware opdrachten: de achterste cabinewand van de FH-cabine werd 25 cm naar achteren verplaatst en verstevigd met C-stijlen. Dit komt vooral het bed ten goede: het onderste bed is 13 cm langer (213 cm) en 25 cm breder (99/106,5/91 cm). Het matras is vervaardigd met S-Touch Technology, met een polyether schuimkussen op elke veer. Het onderbed kan ook worden besteld met een verstelfunctie voor meer flexibiliteit en comfort.

De cabine biedt ook 50 liter extra opbergruimte in de compartimenten onder het bed, zodat chauffeurs meer persoonlijke items kunnen meenemen op lange ritten. Traditiegetrouw voldoet deze grotere cabine ook aan de veiligheidsnormen van Volvo Trucks. Reken toch 145 kilo bij…

De hoogte blijft 4 meter conform de Belgische normen, maar de XXL cabine is niet bedoeld voor standaard trailers van 13,6 meter: de extra 25 centimeters gaan natuurlijk ten koste van de totale laadlengte.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!