Volvo Trucks Hackathon winnaar wil idee verder uitwerken

 19/12/2017  Claude Yvens  IT
Volvo Trucks Hackathon winnaar wil idee verder uitwerken

RouVolvo, het team dat de eerste Volvo Trucks Hackathon won, wil het idee van een slimme transportkostencalculator verder uitwerken en heeft een financiering van het Industrieel Onderzoeksfonds van 90.000 EUR gekregen.

Het winnende idee van RouVolvo (een studententeam van de Universiteit van Antwerpen bestaande uit Joris Beckers, Thomas Huybrechts en Valentin Carlan) bestond uit een dynamische planning tool die wijzigingen in het truckschema voorstelt en de kostimplicaties onmiddellijk toont. Dit gebeurt door real-time data van verschillende systemen te combineren zoals Volvo Trucks Dynafleet (truck locaties, chauffeurstijden, truck communicatie, enz.), HERE (Real-time traffic, ongevallen data, kaart, Tol segmenten) en WAZE (verkeersincidenten).
Met de financiering van 90.000 EUR door het Industrieel Onderzoeksfond (IOF) en de steun van de Universiteit van Antwerpen kan het team hun idee nu verder ontwikkelen. Er zal in eerste instantie gefocust worden op data-acquisitie en het verwerken van deze data. Vervolgens zal de focus gaan naar het effectief ontwikkelen van verdere transportapplicaties.

Ook Volvo Trucks Belux steunt de verdere ontwikkeling van het idee. Het stelt hiervoor extra diensten beschikbaar voor een bedrag van 30.000 EUR.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!