Volvo Trucks Gent trekt productie op om vraag te volgen

 02/09/2015  Claude Yvens  Economie
Volvo Trucks Gent trekt productie op om vraag te volgen

Volvo Trucks gaat de productie in zijn fabriek in Oostakker bij Gent vanaf volgende maand verder optrekken. Het werft daarvoor 150 extra werkkrachten aan. In het onderdelendistributiecentrum van Volvo Group Logistics Services kunnen vijftig bijkomende medewerkers aan de slag.

De vraag naar vrachtwagens blijft stijgen en de vrachtwagenfabriek draait met zijn huidig personeelsbestand op volle toeren. De stijgende vraag opvangen met overuren en zaterdagwerk lukt niet meer, zegt  Kamel Sid, algemeen directeur  van de Gentse fabriek, de grootste productievestiging van het Zweedse merk,.

“We merken al enkele maanden dat de economie geleidelijk opnieuw aantrekt, met een positief effect op de transportsector. Bovendien is er de laatste twee jaar erg veel geïnvesteerd om onze fabriek om te bouwen tot de grootste assemblage-eenheid in de groep”, voegt hij daar aan toe.

Onderdelendistributie

Ook in het Centrale Distributie Center van Volvo in Gent, het grootste verdeelcentrum van de groep, zit de bedrijvigheid fors in de lift. Sinds vorig jaar is Gent bovendien het distributiepunt geworden van het volledige onderdelenassortiment voor Volvo Construction Equipment. Het centrale magazijn werd daarvoor uitgebreid met 12.000 m² en kreeg er een 5.000 m² grote luifel bij.

Bij Logistics Services waren in de voorbije maanden al honderd nieuwe medewerkers aangeworven.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!