Volvo Trucks elektrificeert ook werven

 10/12/2019  Claude Yvens  Trucks
Volvo Trucks elektrificeert ook werven

We wisten al dat Volvo Trucks inzet op de serie-uitvoering van zijn elektrische motorwagen FL/FE, maar de Zweedse constructeur breidt nu eerst het gebruiksdomein van zijn toekomstige e-trucks uit: het begon bij streekdistributie maar daar komen nu dus ook versies bij voor aanleveringen op werven.

Die bevinden zich echter nog lang niet in de leveringsfase. In eerste instantie zal Volvo Trucks elektrische FL- en FE-werfvoertuigen aan enkele geselecteerde Europese klanten toevertrouwen, bij voorkeur aan bedrijven die bouwwerven in de stad leiden.

“De snelheid van de overgang naar elektriciteit zal van een aantal factoren afhangen. Enerzijds is er een enorme uitbreiding nodig van de elektrische laadinfrastructuur en anderzijds moet erover worden gewaakt dat die elektrische netwerken ook op lange termijn genoeg transmissiecapaciteit kunnen aanleveren. Er zijn financiële incentives nodig om de transporteurs er nog meer toe aan te zetten om in elektrische voertuigen te investeren. Ook de verladers kunnen daartoe bijdragen, door langere contracten aan te bieden en bereid te zijn om meer te betalen voor duurzaam vervoer”, vertelt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!