Volvo Trucks breidt gamma FE Low Entry Cab uit

 13/03/2018  Claude Yvens  Trucks
Volvo Trucks breidt gamma FE Low Entry Cab uit

De Volvo FE krijgt er nog een paar nieuwe troeven bij : het gamma modellen met lage instap wordt nu uitgebreid met nieuwe varianten en tegelijkertijd zijn nu motoren op CNG verkrijgbaar voor alle Volvo FE cabine-chassiscombinaties.

Waar de huidige modellen met lage instap ruimte bieden aan drie passagiers en een vlakke vloer hebben werd de nieuwe variant geoptimaliseerd voor de bestuurder en één bijrijder. Ze kan worden uitgerust met een (optionele) luchtgeveerde passagierszetel en biedt dezelfde zichtbaarheid als het huidige model dankzij het extra venster in de passagiersdeur. De nieuwe variant heeft een motortunnel in plaats van een vlakke vloer.

“Bij stadsdistributie bijvoorbeeld neemt de chauffeur zowel het rijden als de leveringen voor zijn rekening. Daarbij is de lage instap een enorm ergonomisch voordeel als je meer dan vijftig keer per dag in en uit de cabine moet klimmen. Bovendien bevordert de betere zichtbaarheid de veiligheid voor de zwakke weggebruikers,” besluit Anders Edenholm (Segment Manager Distribution bij Volvo Trucks).

Deze nieuwe cabineversie kan gecombineerd worden met alle motoren, inclusief de CNG-motoren.

 

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!