Volvo lanceert een I-Shift met kruipversnellingen

 15/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Trucks
Volvo lanceert een I-Shift met kruipversnellingen

Volvo Trucks zet de ontwikkeling van zijn I-Shift versnellingsbak verder met een nieuwe versie die bestemd is voor het zwaar vervoer. Deze nieuwe versnellingsbak onderscheidt zich door twee kruipversnellingen.

De kruipversnellingen (tot 37:1) zijn zowel in vooruit als achteruit beschikbaar en zijn actief tussen 0,5 en 2 km/u. Ze laten soepelere acceleraties bij lage snelheid toe en dat met ladingen die kunnen oplopen tot 325 ton. Men denkt hierbij in het bijzonder aan het uitzonderlijk vervoer, aan bouwwerven, waar het terrein weinig grip vertoont of bij boswerken.

De ingenieurs van Volvo Trucks kondigen eveneens een potentiële winst voor meer klassieke gebruikers aan. “Door de kruipversnellingen te combineren met de juiste achterbrugverhouding is het mogelijk om het motorregime bij hoge snelheid te optimaliseren en het verbruik op de autosnelweg te verminderen”, bevestigt Peter Hardin Product Manager FM en FMX.

De I-Shift versnellingsbak met kruipversnellingen is verkrijgbaar op alle 13- en 16-liter motoren van de FM, FMX en FH en is 12 cm langer dan een klassieke I-Shift. Hij kan besteld worden met één of twee kruipversnellingen.
Crawler gears-illustration_GB_en_lowres

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!