Volvo Group onderzoekt zijn antivervuilingssystemen

 16/10/2018  TransportMedia  Trucks
Volvo Group onderzoekt zijn antivervuilingssystemen

Volvo Trucks laat weten een abnormaal snelle beschadiging te hebben ontdekt van een onderdeel dat bij zijn systemen voor uitlaatcontrole wordt gebruikt. Die beschadiging kan leiden tot een buitensporig stikstofoxidengehalte (NOx).

“De eerste problemen zijn in Noord-Amerika gesignaleerd, maar mogelijk kunnen er zich ook in Europa voordoen. We zijn bezig alle voertuigen geval per geval te analyseren om de oorzaak van het probleem te achterhalen. We zijn in contact met de bevoegde instanties van alle landen en we werken tegelijk aan plannen met oplossingen”, vertelde Claes Eliasson, persverantwoordelijke bij Volvo Group. De controles gebeuren ‘over the air’, het is dus niet nodig het voertuig naar de werkplaats te brengen.

Volgens Volvo Group is het nog te vroeg om te kunnen zeggen hoeveel motors bij het probleem zijn betrokken, maar het feit dat het persbericht uitgaat van Volvo Group en niet van Volvo Trucks, lijkt erop te wijzen dat mogelijk ook de vrachtwagens van Renault Trucks met het probleem te kampen hebben. De totale kost van die hele operatie wordt voor Volvo Group als ‘potentieel heel hoog’ beschouwd.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!