Volvo Group Belgium wil Kant overnemen

 23/06/2017  Claude Yvens  Service
Volvo Group Belgium wil Kant overnemen

De vier garages van de groep Kant komen binnenkort onder de koepel van Volvo Truck Center. De overname van de Belgisch/Nederlandse groep concessiehouders door Volvo Group Belgium wordt binnenkort officieel.

Het nieuws werd ons bevestigd door Volvo Group Belgium: de totaliteit van de activiteiten van de groep Kant is hierbij betrokken, meer bepaald de Volvo Trucks concessies (Olen, Antwerpen, Sint-Niklaas en Beerse), de vertegenwoordiging van Volvo Penta motoren en de verhuuractiviteiten. Ook de vestiging in het Nederlandse Hulst valt hieronder. Maar omdat in Nederland het netwerk van Volvo Trucks en Renault Trucks samen valt, zullen de activiteiten van Renault Trucks er onder de verantwoordelijkheid van Volvo Group Nederland geplaatst worden.

“Na een periode waar de prioriteit uitging naar besparingen en integratie binnen de Volvo Group zijn we met de nieuwe CEO Martin Lundstedt is een andere fase gekomen van onze ontwikkeling”, verklaart Karen Schulpzand, woordvoerder van Volvo Trucks Belgium. “Binnen dat nieuwe kader wordt het beschikken over concessies in eigendom beschouwd als een extra troef! Anderzijds waren de aandeelhouders van Kant op zoek naar een oplossing om het voorzetten van hun activiteiten te verzekeren op lange termijn.”

De overname zal officieel worden na het verstrijken van de Due Diligence periode. Het volledige personeel zal overgenomen worden door Volvo Group Belgium. Daar waar de activiteiten en het personeel van de Groep Kant operationeel worden geïntegreerd in de Volvo Truck Center structuur, blijft het personeel van de Groep Kant werkzaam binnen de bestaande ploegen en de gekende werkplaatsen. Ook alle huidige contactgegevens blijven behouden. De algemene directie zal verzorgd worden door Frank Kimpe.

Kant in een notendop

Het familiebedrijf Kant werd in 1965 opgericht door Harold Kant in Zeeuws Vlaanderen en telt  momenteel vijf Volvo Trucks vestigingen, gevestigd in Antwerpen, Beerse, Olen, Sint Niklaas en Hulst (NL). De familie Kant is sinds 1977 actief als Volvo Trucks Dealer en heeft in deze periode een dealerbedrijf uitgebouwd dat zich richt op professionele toepassingen in het weg- en watertransport.