Volvo FH en FM standaard uitgerust met Driver Coaching

 23/02/2016  Yannick Haesevoets  Trucks
Volvo FH en FM standaard uitgerust met Driver Coaching

Volvo Trucks installeert sinds januari standaard de Dynafleet Driver Coaching functionaliteit op de FH en FM. De constructeur wil zo het brandstofopvolgingstraject verder uitbreiden.

Het Dynafleetpakket ‘Fuel & Environment’ was een jaar geleden reeds standaard gemaakt op beide modellen. Driver Coaching is een functionaliteit die chauffeurs tijdens elke rit helpt om hun rijstijl te verbeteren en hierdoor brandstof te besparen. Ze krijgen praktische aanbevelingen via eenvoudige berichten op een centrale display. Die tips hebben betrekking tot het cruise control-gebruik, het uitrollen, het gebruik van de Volvo I-Shift en van de motorrem, en dergelijke.

Achteraf inbouwen mogelijk
Met de Volvo-opleiding, Eco Driving voor zuinig rijden, kan het verbruik met 5 à 10% verlaagd worden. Dat resultaat kan bestendigd en zelfs verbeterd worden met het Dynafleet Fuel&Environment abonnement, dat nu reeds een jaar standaard is op de FH en de FM. Nu is ook de onboard functionaliteit Driver Coaching standaard op deze voertuigen. Als Dynafleet niet geïnstalleerd is op een Volvo FH, FM of FMX, kan het systeem achteraf probleemloos ingebouwd worden.

Dankzij deze functionaliteit krijgt de chauffeur tijdens het rijden praktische rijtips te zien op het grote kleurendisplay in het midden van het dashboard. Hij ziet daarbij een score, de Fuel Efficiency Score, die hem toelaat om te zien hoe hij onmiddellijk zijn rijstijl kan verbeteren. De chauffeur kan niet alleen kijken naar zijn algemene Fuel Efficiency Score, maar ook naar vier subscores: anticipatie en remmen; gebruik motor en versnellingen; aanpassen van de snelheid; en stilstand (stationair draaien). Driver coaching is vanaf nu standaard op alle Volvo FH en FM indien zij uitgerust zijn met een I-Shift versnellingsbak met het I-Shift FUEC pakket.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!