Volkswagen CV op het BMS

 20/12/2018  Claude Yvens  Van
Volkswagen CV op het BMS

Volkswagen Commercial Vehicles zal bijna 25 voertuigen tentoonstellen op het Brussels Motor Show, waaronder twee nieuwe prototypes met elektrische aandrijving.

Volkswagen Commercial Vehicles komt met een elektrische versie van de Crafter die zich kenmerkt door een maximaal nuttig laadvermogen van 1,72 ton. Met zijn elektrische motor van 100 kW haalt de e‑Crafter een beperkte topsnelheid van 90 km/u en een maximale rijbereik van 173 km (NEDC). Meer dan genoeg, zegt Volkswagen CV, die uit een analyse van ruim 1.500 klanten de conclusie heeft getrokken dat de meeste chauffeurs in hun bestelwagen dagelijks 70 tot 100 kilometer afleggen. Er is dus bewust niet gekozen voor het maximale, maar juist voor het meest relevante rijbereik. De keuze voor een kleinere accu verhoogt het nuttig laadvermogen en drukt ook de prijs.

Daarnaast stelt Volkswagen CV op zijn stand twee elektrische prototypes die beide werden ontwikkeld in samenwerking met ABT e-Line: een elektrische conceptversie van de Transporter en de de ABT e-Caddy. De ABT e-Transporter heeft een capaciteit van 37,3 of van 74,6 kWh en een rijbereik van 208 of 400 km. De ABT e-Caddy heeft een maximaal rijbereik van 220 km (voorlopige NEDC-gegevens) en heeft een capaciteit van 37,3 kWh. Volkswagen CV stelt ook de Cargo e-Bike, zijn eerste elektrische fiets, voor.

Een Transporter-prototype op aardgas vervolledigt het gamma bedrijfsvoertuigen met alternatieve aandrijving.

Lees alles over Volkswagen Commercial Vehicles in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!