Volga-Dnepr en CargoLogicAir kiezen voor Luik als Europese hub

 19/07/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate
Volga-Dnepr en CargoLogicAir kiezen voor Luik als Europese hub

De Russische Volga-Dnepr Group (VDG) kiest voor Luik als regionale hub. Liege Airport heeft zich geëngageerd om de nodige infrastructuur uit te bouwen voor AirCargoBridge (een dochter van VDG) en CargoLogicAir, een jonge Britse luchtvrachtmaatschappij met nauwe banden met VDG. Hierover is in Luik een ‘Memorandum of Understanding’ getekend.  

Binnen drie à vijf jaar zal Liege Airport een regionale hub ontwikkelen voor de twee vrachtmaatschappijen, “Wij hebben beslist om een magazijn van ruim 23.000 m² te bouwen, die rechtstreeks in verbinding zal staan met de landingsbanen. Er worden ook 4.000 m² kantoren gebouwd. Op termijn spreken we over 300.000 ton extra vracht per jaar”, zegt Luc Partoune, de CEO van Liege Airport. Voor dit project gaat de luchthaven zijn investeringsplan aanpassen.

Liege Airport heeft zich ook geëngageerd om voldoende afhandelingscapaciteit te creëren. Vandaag heeft AirBridgeCargo al zes vluchten per week op Luik. Samen met zusterbedriijf CargoLogicAir moet dit ritme opgedreven worden tot maar liefst 30 vluchten per week. Met dit akkoord snoept Liege Airport marktaandeel af van Schiphol.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!