Vluchtelingen: TLN wil ‘fast lanes’ voor vooruitziende transporteurs

 07/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Wetgeving
Vluchtelingen: TLN wil ‘fast lanes’ voor vooruitziende transporteurs

Geconfronteerd met de meerkost die de verstrengde grenscontroles veroorzaken, vraagt de Nederlandse federatie TLN de toepassing van het ‘fast lane’ principe voor vervoerders die de nodige maatregelen hebben genomen om het illegale transport van immigranten te voorkomen.

Volgens het principe van de ‘fast lane’ zouden de betrokken voertuigen de manuele controles kunnen vermijden en sneller de grenzen kunnen passeren, na een eenvoudige controle aan een elektronische portiek. Dit voorrecht zou enkel maar verleend mogen worden aan bedrijven die zich voorafgaandelijk in regel hebben gesteld met de door de Britse douane opgelegde voorwaarden, die nu tot Europa worden uitgebreid.

Deze ‘Code of Conduct‘ stipuleert een reeks controles en documenten die door de chauffeur moeten ingevuld worden, net als specifieke vergrendelingssystemen die op de voertuigen geïnstalleerd moeten zijn. Deze voorschriften voorzien eveneens specifieke opleidingen voor de chauffeurs en bevatten ook zeer precieze instructies voor de chauffeur in het geval dat hij een illegale immigrant in zijn vrachtwagen aantreft.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!