Vlaanderen zou de E313 kunnen verbreden

 17/12/2019  Claude Yvens  Economie
Vlaanderen zou de E313 kunnen verbreden

Volgens de VRT, die de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters citeert, zou Vlaanderen de E313 en de E414 rond de verkeerswisselaar van Lummen naar drie rijstroken verbreden.

Op de E314 tussen de verkeerswisselaar van Lummen en Nederland zijn nog steeds werken aan de gang: de bruggen over het Albertkanaal worden verhoogd en de laatste fase van de werken (de nieuwe brug richting Nederland) zou begin volgend jaar van start moeten gaan. De nieuwe Vlaamse minister van Mobiliteit kijkt echter nog verder: Lydia Peeters sluit niet uit dat er op bepaalde trajecten een derde rijstrook bijkomt om de structurele files enigszins te op te vangen. Hetzelfde gebeurde eerder al tussen de verkeerswisselaar en Beringen in de richting van Antwerpen.

Concreet betreft het drie secties: de E314 tussen de verkeerswisselaar en Genk-Centrum, de E313 tussen Ham en Beringen, en tussen de verkeerswisselaar en Hasselt-West. Er lopen al studies over het eerste segment en de Vlaamse Administratie zou in de loop van 2020 nog twee andere studies kunnen bestellen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!