Vlaamse regering: 36 miljoen euro voor transport

 24/12/2019  Michel Buckinx  Economie, Wetgeving
Vlaamse regering: 36 miljoen euro voor transport

Sinds 2017 trekt de Vlaamse overheid jaarlijks 36 miljoen euro uit om het wegtransport te ondersteunen bij de overstap naar groenere en veiligere voertuigen. Lydia Peeters (Open VLD), Vlaams minister van Mobiliteit, heeft aangekondigd dat deze financiële steun met drie jaar wordt verlengd.

Lydia Peeters, Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken, heeft dus bevestigd dat de steunmaatregel met drie jaar wordt verlengd. De middelen worden voorzien uit het budget van Mobiliteit en Openbare Werken, terwijl het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO) moet toezien op de operationele werking van de steun en de behandeling van de dossiers.

De steun wordt toegekend voor de aankoop, huur of leasing van veiligheidsvoorzieningen (dodehoekdetectoren, camerasystemen, remsystemen, …), aerodynamische maatregelen en rijhulpsystemen. Een steunaanvraag kan één keer per jaar digitaal worden ingediend via een interactieve webapplicatie. De subsidie per voertuig bedraagt maximaal 5.000 euro en een onderneming kan voor maximaal 100.000 euro aanvragen voor drie opeenvolgende kalenderjaren samen. De steun bedraagt 30 of 80% van de in aanmerking komende uitgaven.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!