Vlaamse Overheid wint Supply Chain Award-Project of the Year 2014

 30/11/2014  Claude Yvens  Economie, IT, Economie
Vlaamse Overheid wint Supply Chain Award-Project of the Year 2014

Op donderdag 27 november organiseerden VIB (Vereniging voor Inkoop en Logistiek) en PICS Belgium, het 11e Gala Award Event in Kinepolis Antwerpen, ter gelegenheid van de uitreiking van de Supply Chain Award-Project of the Year 2014.

Tijdens de Award Ceremonie in de avond van het Gala Award Event, maakte Chris Van Doorslaer, Voorzitter van de professionele Jury, de winnaar bekend van de Supply Chain Award-Project of the Year 2014.
Het project “Innovative MSP and Marketplace concept for hiring temporary IT-profiles ” van de Vlaamse Overheid, werd door de juryleden verkozen als verrassende winnaar, voor de andere genomineerde projecten van bpost, Colruyt, Dockx Group en Nestlé & Pepsico.  De Vlaamse Overheid zet hiermee een rolmodel in de markt dat openbare inkoop in de volgende jaren in belangrijke mate mee zal bepalen. Na het selecteren en gunnen van een MSP (Managed Service Provider), kunnen openbare organisaties nu via een e-marktplaats op een veel snellere, flexibele, objectieve en transparante manier IT- profielen aanschaffen, waarbij de markt echt speelt, omdat alle spelers in de markt (ook de kleine) gemakkelijk en vlot kunnen meedingen. Het systeem blijkt door deze zuivere marktwerking reeds op korte termijn belangrijke besparingen op te leveren. Tenslotte is dit project perfect toepasbaar voor andere profielen en diensten, en kan het in de breedte en in de diepte worden uitgebreid naar andere overheidsorganisaties.

De gewaardeerde Prize of the Audience 2014 werd met ruime voorsprong weggekaapt door het project van Nestlé en Pepsico: “ Creation of a horizontal collaboration community for fresh and chilled food”, gepresenteerd door Kathleen De Grove (Pepsico) en Sofie Hofman (Nestlé).  De 2 concurrerende verladers realiseerden een uniek horizontaal samenwerkingsverband voor gebundelde opslag, co-packing en distrib

Dirk Vergauwen van de Vlaamse Overheid met de Supply Chain Award 2014.

Dirk Vergauwen van de Vlaamse Overheid met de Supply Chain Award 2014.

utie van verse en gekoelde voeding.