VIL wordt speerpuntcluster voor logistiek in Vlaanderen

 28/10/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
VIL wordt speerpuntcluster voor logistiek in Vlaanderen

Het door de Vlaamse regering aangestelde beslissingscomité keurde gisterenavond, na een eerder globaal positief advies op 14 juli 2016, de laatste horde van de cluster goed. Vanaf 1 januari 2017 wordt het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) de speerpuntcluster voor Logistiek.

Met zijn nieuwe clusterbeleid wil de Vlaamse Regering inzetten op het versterken van strategische samenwerkingsverbanden tussen bedrijven. Logistiek is verkozen als een van de speerpuntsectoren die in de toekomst economisch het verschil kunnen en zullen maken in Vlaanderen. Het VIL werd in januari 2016 formeel aangeduid om een voorstel tot speerpuntclusterorganisatie logistiek uit te werken. Gisteren werd het business plan dat het VIL hiervoor uitwerkte finaal goedgekeurd door het Hermes-beslissingscomité van VLAIO. Vanaf 1 januari 2017 wordt het VIL zo de trekker van de speerpuntcluster logistiek.

De speerpuntcluster logistiek zal focussen op vier domeinen: digitalisering, Flanders gateways, duurzaamheid en omni-channel. Rond deze vier domeinen gaat het VIL, samen met partners uit de triple helix,  projecten lanceren, netwerking activiteiten organiseren, beleidsadvies en –ondersteuning geven, training en vorming faciliteren en een internationale dimensie toevoegen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!