VIL lanceert project ‘AR-VR Training for Logistics’

 08/02/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics
VIL lanceert project ‘AR-VR Training for Logistics’

VIL gaat de mogelijkheden van Augmented Reality en Virtual Reality (AR en VR) testen voor opleiding en ondersteuning van logistieke taken in magazijnen en distributiecentra. Het VIL-project ‘Vision in Logistics’ uit 2015 had al geleerd dat AR een sterke toegevoegde waarde heeft bij training en hierdoor onrechtstreeks een positieve impact heeft op de kwaliteit en de performantie.

Omdat het trainen van werknemers in de logistiek tijdsintensief en duur is, zouden AR en VR een interessant hulpmiddel kunnen bieden. De technologie kan gebruikt worden om nieuwe logistieke operatoren of medewerkers allerlei handelingen te laten oefenen in een virtuele omgeving en ze ondersteunen met visuele instructies of live begeleiding in reële operaties met bijvoorbeeld ‘smart glasses’. AR-VR kan ook een middel zijn om bepaalde soft skills bij kandidaten naar boven te brengen en zo de selectieprocedure te vergemakkelijken én te versnellen.

Met dit project wil VIL inzicht verwerven in de mogelijkheden die AR en VR bieden en de potentiële voordelen en ‘best practices’ in kaart brengen. Daarnaast zullen oplossingen in verschillende situaties bij enkele deelnemers getest worden. Deze zijn: Atlas Copco Airpower, DHL Supply Chain, Generix Group Benelux, Kuehne & Nagel, Lanxess, Randstad Group Belgium, Scania Parts Logistics en VDAB.

 

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!