CityDepot wint Thuis in de Stad-prijs

 13/03/2013  Yannick Haesevoets  

Vlaams minister Van den Bossche heeft op de trefdag Innovatie in de Stad de Thuis in de Stad-prijs 2012 uitgereikt. De Badboot uit Antwerpen en CityDepot uit Hasselt werd ex aequo de eerste prijs toegekend. Beide projecten ontvangen een geldprijs van 75.000 euro.

CityDepot doet aan slimme stadsdistributie in Hasselt. CityDepot pakt de belevering van binnensteden op een unieke manier aan: samen met de lokale handelaars wordt beslist om goederen niet meer aan de eigen voordeur te laten leveren, maar aan een gezamenlijke nieuwe voordeur aan de stadsrand. Vanuit dat depot wordt de levering van de goederen met bestemming binnenstad georganiseerd. Dit gebeurt gebundeld, groen, veilig en volledig op maat en in regie van de handelaar.

De jury over CityDepot: ‘Het project CityDepot is een voorbeeld van hoe een stad kan inzetten op samenwerking, duurzaamheid en sociale tewerkstelling. Het project integreert op een intelligente manier beleidsacties op diverse domeinen: duurzame mobiliteit, economie, tewerkstelling. Het biedt een vernieuwend antwoord op een probleem waar veel steden mee geconfronteerd worden en is overdraagbaar’.