[VIDEO] Wie is dé pick-up van het moment?

 28/01/2019  Yannick Haesevoets  Expertise Center, Vans
[VIDEO] Wie is dé pick-up van het moment?

De zandgroeve van Mont-Saint-Guibert was het decor voor de allereerste editie van de “Pick-Up Experience”. Organisator TRANSPORTMEDIA bracht het complete aanbod van het ‘Belgische’ pick-up segment bij elkaar om eens een dagje in het zand te spelen.

Tijdens deze eerste Pick-Up Experience wou TRANSPORTMEDIA de voertuigen op vier onderdelen testen: comfort, aandrijving, onroad kwaliteiten en ‘fun’-gehalte, meer bepaald de manier waarop ze zich een weg konden banen tussen de venijnige valkuilen van de zandgroeve van Mont-Saint-Guibert. Het testpubliek bestond niet alleen uit journalisten maar ook uit klanten en prospects van de aanwezige merken.

De casting

Ze waren er allemaal, de allrounders van de weg. Het testtraject bestond uit een gemengd parcours van verharde wegen, autosnelwegen en boswegen in de buurt van Mont-Saint-Guibert. Het orgelpunt was uiteraard het ‘fun’-gedeelte in de volledig afgesloten en beveiligde zandgroeve van Mont-Saint-Guibert, waar de tien testvoertuigen uitvoerig tot het uiterste werden gedreven.

Fiat Fullback Cross

Fiat had zijn Fullback Cross afgevaardigd, de grootste waaghals uit het gamma. Deze krachtpatser was uitgerust met een 2,4 liter motor van 180 pk, gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met vijf verhoudingen. Deze Fullback Cross is zonder meer een echte terreinwagen, maar ook zijn onroad kwaliteiten zijn niet te onderschatten. De Fiat Fullback is overigens op hetzelfde platform gebouwd als de Mitsubishi L200.

Ford Ranger Limited

Ook Ford haalde het zwaarste geschut boven voor deze testomgeving: de Ranger Limited. Onder de motorkap: een Duratorq 3,2 liter van 200 pk, die zijn bevelen krijgt van een zestrapsautomaat. Moet er nog zand zijn?

Isuzu D-Max

Voor zijn D-Max heeft Isuzu zich uitsluitend op het aspect robuustheid gefocust. De Japanners beheersen dit onderdeel omdat zij enkel en alleen gespecialiseerd zijn in bedrijfsvoertuigen. Voor de testritten had Isuzu een D-Max in de aanbieding, met een 1,9 liter motor van 164 pk en een automatische transmissie met zes versnellingen

Mercedes-Benz X-Klasse

Met zijn X-Klasse trekt Mercedes-Benz voornamelijk de kaart van het comfort en de kwaliteit op verharde wegen, eerder dan de capaciteiten op onverharde wegen. De avonturier voor één dag was uitgerust met de Renault-Nissan 250d-motor van 190 pk gekoppeld aan de zeventrapsautomaat van Nissan (de X-Klasse is het resultaat van het samenwerkingsverband tussen het merk met de ster en de Renault-Nissan alliantie).

Mitsubishi L200

In afwachting van de nieuwe L200, die eind augustus of begin september zijn intrede zal doen op de Europese markt, had Mitsubishi zijn huidig model afgevaardigd, uitgerust met een motor van 2,4 liter van 181 pk, gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met vijf verhoudingen.

Nissan Navara

Met een Navara AT32 off-roader, haalde Nissan het grove geschut boven. Een terreinwagen in de ware betekenis van het woord. Dit monster deinst voor (zo goed als) geen enkele hindernis terug. Voor de gelegenheid kon de Navara terugvallen op de 2,3 liter dCi-motor van 190 pk in verbinding met een zeventrapsautomaat. Ideaal om de ‘duinen’ in de zandgroeve te lijf te gaan.

Renault Alaskan

De Alaskan van Renault was de enige deelnemer aan deze Pick-Up Experience met een handgeschakelde versnellingsbak. Deze Renault moet het vooral hebben van zijn laadcapaciteit en zijn voorwielaandrijving. Onder de motorkap zit een dCi-motor van 190 pk.

SsangYong Musso

De neushoorn (Musso in het Koreaans) van SsangYong werd vooruit gestuwd door een 2.2 liter motor van 181 pk, in combinatie met een automatische versnellingsbak met zes verhoudingen. Hij ziet er dan wel een beetje minder ‘sexy’ uit in vergelijking met de andere, maar heeft wel tal van andere troeven achter de hand.

Toyota Hilux

De onverwoestbare reputatie van de Toyota Hilux staat als een paal boven water. Zou hij echter nog meer troeven hebben? Hij stortte zich neer in de zanderige hellingen van Mont-Saint-Guibert met een 2,4 liter motor van 150 pk, gekoppeld aan een zestrapsautomaat.

Volkswagen Amarok

Onder de motorkap van de Volkswagen Amarok zit een V6 3.0-motor van 224 pk. Deze gaat hand in hand met een automatische transmissie met acht versnellingen. Vraag is of deze nieuwe krachtbron van de International Pick-Up 2018 aan de steile verwachtingen voldoet, zowel op als naast de weg?

Comfort

Met een gemiddelde van 8,5 op 10, kwam de X-Klasse van Mercedes-Benz als winnaar uit de bus in de categorie comfort. De ingenieurs bij Mercedes-Benz hebben duidelijk ingezet op de beproefde kwaliteiten van het merk: een overvloed aan comfort. De kwaliteit van de afwerking en de isolatie zijn zonder meer uitmuntend. Dit comfort wordt extra in de verf gezet dankzij de schroefveren op zowel de voorste als de achterste as. Op het podium krijgt de X-Klasse het gezelschap van de VW Amarok (7,88/10) en de Ford Ranger (7,81/10) die als derde eindigde. Om het aspect ‘comfort’ af te sluiten, moeten we zeker nog de enorme laadruimte van de Isuzu D-Max vermelden.

Podium

Mercedes-Benz X-Klasse: 8,5/10

VW Amarok: 7,88/10

Ford Ranger: 7,81/10

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!