Video van de week: truckdelen heeft de wind in de zeilen

 07/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Economie
Video van de week: truckdelen heeft de wind in de zeilen

U weet dat autodelen momenteel erg gewaardeerd wordt, maar een andere transportmodus, het truckdelen, heeft eveneens de wind in de zeilen. De Franse tv-zender France 2 heeft er onlangs een reportage aan gewijd.

Deze transportmodus wordt als erg praktisch en goedkoop voor de gebruiker beschreven, ook al moet die gebruiker zich aan een beperking houden: de vertrek- en aankomstplaats zijn niet vrij te kiezen, aangezien die vastgelegd wordt door het transportbedrijf en de truck geen omwegen maakt.

Voor de eigenaar van het transportbedrijf, die hierover getuigt, is het een manier om het imago van het beroep een frisse wind in te blazen en “Jan en Jeanne met de Pet” in het dagelijkse leven van de trucker te betrekken.

Is het wettelijk?

De reportage mag dan al niet ingegaan op de vraag hoe dit qua verzekering zit of wat het wettelijk kader is waarmee dit truckdelen geregeld wordt, de Franse internetsite voor truckdelen https://www.wetruck.fr/, die in de reportage wordt aangehaald, doet dat wel en gaat in op de wettelijke aspecten van dit nieuwe transportmiddel (die in Frankrijk gelden).

Klik op het beeld hieronder om de reportage van France 2 te bekijken
france-2-co-camionage

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!