[VIDEO] Mercedes-Benz stelt een konvooi van geconnecteerde trucks voor

 24/03/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
[VIDEO] Mercedes-Benz stelt een konvooi van geconnecteerde trucks voor

Mercedes-Benz heeft deze week zijn laatste ontwikkelingen voorgesteld rond de technologie Highway Pilot. Het systeem Highway Pilot Connect is gebaseerd op de verbinding tussen voertuigen en een exacte perceptie van de omgeving. Een groep van drie semi-autonome vrachtwagens werd intussen getest op de snelweg A52 in de regio Düsseldorf.  

Highway Pilot Connect geeft als geen ander aan welke mogelijkheden een elektronisch V2V-netwerk (vehicle-to-vehicle) biedt. In vergelijking met de Highway Pilot biedt Highway Pilot Connect bijkomende technische functies. Het systeem combineert een radioprocessor en een dubbele meerbands hogefrequentiezender/-ontvanger. Dat impliceert dat kritieke veiligheidsinformatie (bv. herkenning van noodstops) binnen 0,1 seconde kan worden doorgestuurd naar andere voertuigen. Ter vergelijking: de perceptietijd die een bestuurder nodig heeft, is 1,4 seconden.

De bestuurder ontvangt informatie over de status van de groep en de verkeerssituatie via een “-scherm in het instrumentenbord. Dat geeft route-informatie evenals de eigen positie van het voertuig binnen de groep weer als een grafische kaart. Zo weet elke bestuurder hoeveel leden de groep op elk moment telt en welke positie hij binnen de groep heeft. Bovendien worden de individuele bestuurders steeds op de hoogte gehouden van de verkeerssituatie. Een camera in het leidende voertuig registreert de rijsituatie voor de vrachtwagen.

De technische uitrusting van de Mercedes-Benz Actros met Highway Pilot Connect is voor het grootste deel afgeleid van die van de Highway Pilot en al zijn capaciteiten in de Mercedes-Benz Future Truck 2025. De sensoren en camerabeelden worden genetwerkt (‘multisensor fusion’). Hun gegevens worden samengebracht in een controle-eenheid van de centrale computer en kan een compleet beeld produceren van de omgeving. Alle bewegende en stilstaande voorwerpen in de omgeving van de vrachtwagen worden geregistreerd. Ter vergelijking: het menselijke oog heeft een kijkhoek van 150 graden maar de focuszone is slechts een fractie daarvan. Deze fusie van sensorgegevens en nieuwe algoritmen (d.w.z. instructies) helpt de boordcomputer om de meest geschikte rijstrategie te kiezen. De sensoren werken erg nauwkeurig: ze kunnen snelheden meten tot 0,1 km/u nauwkeurig en afstanden tot op 20 centimeter nauwkeurig. De sensor- en cameratechnologie is doeltreffend over het volledige snelheidsbereik van stilstand tot de wettelijk toegestane maximumsnelheid voor vrachtwagens (80 km/u).

Het grote voordeel van Highway Pilot Connect? Dankzij hun technologie blijven alle leden van de groep autonoom rijdende vrachtwagens. Ze kunnen hun positie onafhankelijk van het voertuig voor hen aanhouden en dankzij hun combinatie van lineaire en laterale geleiding kunnen ze soepel overgaan van een groep tot een autonoom voertuig als er iets gebeurt. De bestuurder moet in dat geval niet tussenbeide komen. Highway Pilot Connect wordt dan terug de Highway Pilot.

Dit kan gebeuren in gevallen waar verscheidene externe voertuigen tussen de groep komen rijden of de groep verlaten bij snelwegafritten of wanneer de groep moet worden opgelost omdat de rijomstandigheden dit vereisen. Ook in die gevallen moet de bestuurder niet verder gaan dan zijn rol van observator en supervisor, een comfortabele en bovenal veilige oplossing.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!