VIDEO: Het belang van de Waalse binnenhavens

 12/10/2017  TM Extern  Multimodaal
VIDEO: Het belang van de Waalse binnenhavens

Wallonië ligt op een boogscheut van de Noordzee en vlak bij de grootste Europese zeehavens. Verschillende binnenvaartwegen en belangrijke multimodale corridors doorkruisen het gewest. De Waalse binnenhavens werden gemoderniseerd en zo uitgerust dat ze beantwoorden aan de hedendaagse eisen van de logistieke en transportsector. Zo werden ze aanvullende uitvalsbasissen voor de zeehavens.

Wallonië bevindt zich in het hartje van al het goederenverkeer van en naar de vier uithoeken van de wereld. Deze Europese binnenhaven is dus een belangrijke speler voor de Europese binnenvaart. In Wallonië is intermodaliteit een politieke keuze die het binnenvaartnetwerk met een uitgebreid wegennet en internationaal spoorwegennet verbindt en zo openstelt voor een markt van ruim 500 miljoen consumenten.

Talrijke logistieke experts bieden er een totaalpakket aan diensten aan die afgestemd zijn op een ruime waaier van diverse producten. Laden, lossen, opslaan, verpakken, herverpakken, verdelen vanuit containers, in bulk of op paletten, per schip, vrachtwagen of trein.

Bepaalde grote infrastructuren zijn echte pronkstukken van technologische innovatie en verbinden de rivierbekkens op een snelle en efficiënte wijze met elkaar. Om in te spelen op de eisen van professionele logistieke dienstverleners, biedt Wallonië meer dan 450 kilometer aan bevaarbare waterwegen en bijna 500 hectaren aan terreinen verbonden met waterwegen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!