VG Logistics koopt twee Actrossen met regelbare koppelschotel

 17/01/2019  Claude Yvens  Trucks
VG Logistics koopt twee Actrossen met regelbare koppelschotel

VG Logistics uit Aalst heeft zijn wagenpark uitgebreid met twee Mercedes-Benz Actros Lowliners met Bigspace cabine. Beide trucks zijn uitgerust met een koppelschotel die in de hoogte regelbaar is. Op deze manier kunnen de vrachtwagens ook voor andere toepassingen dan volumetransport worden ingezet.

VG Logistics beschikt vandaag over 25 vrachtwagens en zo’n 6.000 m² stapel- en overslagruimte. De onderneming kan quasi alles kan transporteren en heeft dus flexibel transportmateriaal nodig. Het wagenpark omvat naast dertig standaardtrailers, ook containerchassis, volumewagens, diepladers en city-trailers. Voor een klant die de automotivesector bedient zocht VG Logistics een vrachtwagen met een verlaagde laadvloerhoogte, waarmee je al snel 30 centimeter wint. Dit vertaalt zich voor deze bepaalde klant in 25% extra laadvolume. Toch wilden de gebroeders Van Gijsegem geen risico lopen. Vandaar dat de trucks werden voorzien van een koppelschotel die in de hoogte verstelbaar is. “Op deze manier kan met gelijk welke trailer worden gereden”, vertelt zaakvoerder Philippe Van Gijsegem.

De keuze viel dus op twee Mercedes-Benz Actros 1948 Lowliners met Bigspace cabine. “Onze familie is met de beroemde ster vergroeid”, verduidelijkt Guy Van Gijsegem, die samen met Philippe het bedrijf leidt. “Wat bij Mercedes-Benz standaarduitrusting is, blijkt in andere vrachtwagens vaak onder de noemer ‘luxe’ te vallen. Samen met onze huisleverancier Hedin Automotive Aalst werd het model geselecteerd dat het best op onze behoeften inspeelt.” En Mercedes-Benz zorgde zelf voor de montage van de koppelschotel. “Dit biedt de klant twee voordelen. Enerzijds valt de koppelschotel onder de fabriekswaarborg en anderzijds staat ze gedocumenteerd, met als resultaat dat ze door het hele Mercedes-Benz netwerk is gekend”, vertelt Kürt Van Asch, Sales Mercedes-Benz Vrachtwagens Aalst-Ninove-Zottegem.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!