Vervoer Engelbosch bereikt zijn doel op de Open Bedrijvendag

 04/10/2016  Claude Yvens  News Transport
Vervoer Engelbosch bereikt zijn doel op de Open Bedrijvendag

Er waren slechts twee transportbedrijven die op de Open Bedrijvendag hun deuren openden: Gheeraert uit loppem en Engelbosch uit Tienen. Voor Engelbosch is het doel in elk geval bereikt.

“Sinds enige tijd ontvingen we regelmatig klachten van buurtbewoners omdat ze last hadden van het voorbijrijden van onze trucks en we hadden horen zeggen dat de gemeente ons misschien wel wilde verplichten om een vrij grote omweg te maken om tot ons bedrijf te rijden, terwijl het nochtans in een industriezone ligt. Zo is het idee ontstaan om de mensen te tonen wat een transportbedrijf precies is, maar ook hoe wij ons inzetten voor een betere verkeersveiligheid”, legt Michel Engelbosch uit.
Naast het bekijken van verschillende soorten materieel in onberispelijke staat, konden de bezoekers er een ritje met een truck maken, verklaarden Atrium-specialisten hen de dodehoekproblematiek of mochten ze de werkplaats van het bedrijf bezoeken. Duidelijke panelen gaven uitleg over de rijtijden, verplichte doorlopende opleidingen en over andere thema’s die speciaal voor het grote publiek waren uitgewerkt. En het goede nieuws is dat de beoogde doelgroep ook effectief is komen opdagen (naast de gezinnen van de chauffeurs): “We hebben alle mensen die ons hadden aangeschreven persoonlijk uitgenodigd en de meesten zijn ook gekomen. Ik ben blij dat een aantal onder hen na het bezoek hun mening over het wegtransport hebben bijgesteld”, voegt Michel Engelbosch er nog aan toe.

DSC_0759

DSC_0762

DSC_0766

DSC_0769

DSC_0771

DSC_0767

DSC_0758

DSC_0757

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!