Vervaeke bestelt 92 extra trekkers bij Volvo Trucks

 12/03/2019  Claude Yvens  Trucks
Vervaeke bestelt 92 extra trekkers bij Volvo Trucks

Tankspecialist Vervaeke heeft opnieuw 92 Volvo trekkers besteld. Ze zijn allemaal uitgerust met de nieuwe versie van de I-See cruise-control en met I-Parc Cool, het geïntegreerde klimaatsysteem. 

Met 720 trekkers en 1000 tankopleggers is Vervaeke één van de vijf grootste Europese transportbedrijven met ADR-specialisatie. Het wagenpark van Vervaeke in België bestaat uitsluitend uit Volvo Trucks. “Op het vlak van CO2 hebben we de ambitie om onze totale uitstoot over drie jaar met 20 procent te verminderen. En dat komt bovenop de forse inkrimping die we al hebben gerealiseerd op het verbruik in het verleden” zegt CEO Frédéric Derumeaux. “In dit kader hebben we dan ook gekozen om onze nieuwe Volvo trekkers uit te rusten met het I-See systeem.” De nieuwe generatie van I-See  is nu kaartgestuurd en biedt betere nauwkeurigheid. De kaartgegevens zijn beschikbaar in de Cloud. Het schakelen voelt meer voorspelbaar aan en de truck kan langer uitrollen. Hiermee kanvolgens Volvo Trucks het brandstofverbruik verder worden verlaagd. Ook komt er een nog minutieuzere analyse van het rijgedrag van de chauffeurs en van het eigen verbruik van de voertuigen zelf, gekoppeld aan trajectoptimalisering.

Vervaeke heeft nu ook gekozen om de Volvo trekkers uit te rusten met I-Parc Cool, het geïntegreerd klimaatsysteem dat naadloos schakelt tussen het aircosysteem en de standkachel, waardoor de cabine altijd de gewenste temperatuur heeft.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!