Verkoop New Generation Scania loopt goed

 25/10/2016  Yannick Haesevoets  Trucks, Nieuwsbrief
Verkoop New Generation Scania loopt goed

Scania startte kort geleden met de verkoop van de New Generation Scania, het nieuwe truckplatform dat onlangs werd geïntroduceerd. Tijdens de onlangs gehouden IAA werd de nieuwe Scania S-Series bovendien verkozen tot International Truck of the Year 2017.

Director Sales Belgium en Luxemburg Koen Appels meldt dat er veel belangstelling is voor de nieuwe truck. “De order intake bij de dealers is goed op gang gekomen en tegen het eind van het jaar zullen de eerste nieuwe trucks op de baan verschijnen.” De komende periode wordt de nieuwe truck naast het huidige model aangeboden. In eerste instantie gebeurt dat nog in beperkte volumes, maar in de loop van volgend jaar zal het huidige model, met daaronder de Scania Crown Edition, gefaseerd uit het leveringsprogramma verdwijnen.

S en R serie
De eerste modellen van de New Generation Scania betreffen trucks uit de nieuwe S en R serie voor het langeafstandsvervoer. De nieuwe S cabine biedt een volledig vlakke vloer en een riante stahoogte. De R cabine heeft een iets lagere instap, met een kleine motortunnel. De uitrustingsniveaus zijn voor beide cabines zeer compleet en van een hoog niveau. Ze bieden de chauffeur veel leef- en werkruimte.

13 of 16 liter motor

De nieuwe trucks zijn leverbaar met een 13 of 16 liter motor variërend van 410 tot 730 pk. In deze reeks zit een gloednieuwe 500 pk sterke SCR-only 13 liter motor. Als resultaat van innovaties in de aandrijflijn en een verder verbeterde aerodynamica van de cabine en de zijafscherming is het brandstofverbruik van de nieuwe truck ca. 5% lager dan de voorgaande reeks.

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!