Venlo krijgt alweer een XXL-logistiek gebouw bij

 14/06/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate
Venlo krijgt alweer een XXL-logistiek gebouw bij

DSV heeft in Venlo een terrein van 140.000 m² naast haar huidige site in Venlo gekocht. De Deense transport- en logistiekgroep gaat er een magazijn van 83.000 m² op bouwen, specifiek gericht op e-fulfilment.

Er gaat bijna geen week voorbij of er wordt in Nederland de bouw aangekondigd van een nieuw logistiek platform. Nu is DSV dus aan de beurt. De  Solutions-tak trekt een XXL-gebouw op dat begin 2019 operationeel moet zijn. Dan zal de groep beschikken over maar liefst 210.000 m² magazijnen in Venlo. Daar is het crossdock-center, dat 2 kilometer verder gelegen is, niet bij gerekend.

De uitbreiding van de logistieke installaties is ingegeven door de forse groei van de vraag naar logistieke dienstverlening in de regio. “Deze wordt onder andere gevoed door de stijging van de e-commerceactiviteiten”, zegt Peter van der Maas, managing director van DSV Solutions Nederland.

Het nieuwe platform zal in hoge mate geautomatiseerd zijn. Het zal vooral gericht zijn op kleinere goederen, die typerend zijn voor de webhandel.

De jongste weken hebben verschillende Nederlandse en buitenlandse logistieke dienstverleners grote investeringen in het zuiden van Nederland aangekondigd, zoals XPO Logistics, DHL Supply Chain, DB Schenker, Fiege en  Bleckman. Ook vastgoedgroepen als WDP, Montea, Goodman, MG Real Estate, Prologis en Somerset zijn aan een hoog tempo vooral in de regio van West-Brabant tot Venlo aan het bouwen.