Vastgoedinvesteerder Montea: “Iedereen kijkt naar Nederland, maar België doet beter”

 10/03/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Vastgoedinvesteerder Montea: “Iedereen kijkt naar Nederland, maar België doet beter”

Vorige maand leverde de vastgoedinvesteerder Montea nog twee projecten af in de Belgische logistieke contreien. CdS (Vorst) en Movianto (Erembodegem) nemen weldra hun intrek in een gloednieuwe site, volledig op maat van de klant. Deze investeringen tonen aan dat België nog steeds een uitstekend land is voor de logistiek, vertelt de CEO van Montea Jo De Wolf.

“De logistiek is België zit inderdaad in een goede periode. We hebben op dit moment voor meer dan 100 miljoen euro aan projecten lopen in zowel Nederland als België”, benadrukt De Wolf. “Dat is een significant aantal. Iedereen kijkt dan vooral naar Nederland, maar van die 100 miljoen euro is er minstens 60 miljoen geïnvesteerd door bedrijven in België. Bij Montea zien we België dus nog steeds als een ideale plaats om verder te ontwikkelen.”

E-commerce
Toch staat Nederland gekend om zijn goed draaiende e-commercemarkt. Merkt Montea een groot verschil tussen België en Nederland? “Op niveau van de klant slaat de e-commerce zeker aan in België. Maar we zien wel nog een groot verschil in de leveringen, die toch nog grotendeels vanuit Nederland gebeuren.”

“Dat heeft natuurlijk te maken door de restrictie van nachtarbeid in België. De grote centra kiezen er nog steeds voor om zich te vestigen in het zuiden van Nederland, in de regio’s Tilburg en Venlo. Je zou denken dat de e-commerce in ons land de achteropgelopen retailsector zou opvangen. Maar dat klopt helaas niet.”

Cds en Movianto
Montea is een beursgenoteerde vastgoedinvesteerder die logistieke projecten ontwikkelt en verhuurt in België, Nederland en Frankrijk. De meest recente projecten zijn de gloednieuwe gebouwen voor Cds in Vorst en Movianto in Erembodegem. “Alles is klaar. Beide bedrijven zijn nu bezig met de laatste afwerkingen zoals keuringen en verhuis. Rond april nemen zij hun intrek voor een huurperiode van respectievelijk 15 jaar en 9 jaar. Nadien kan die huurperiode uiteraard verlengd worden”, besluit Jo De Wolf.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!