Vanaf 2019 gaat ook Renault Trucks elektrisch

 02/02/2018  Claude Yvens  Trucks
Vanaf 2019 gaat ook Renault Trucks elektrisch

Enkele dagen na Volvo Trucks, laat nu ook Renault Trucks weten dat het is gestart met de productie van een 100% elektrische truck. Die zou gebaseerd zijn op het D-gamma en komt in 2019 op de markt.

Het lijkt erop dat de heisa rond de Tesla Semi de elektrische plannen van alle andere Europese constructeurs in een stroomversnelling heeft gestort: dit keer is het Renault Trucks dat zich rijklaar maakt, met een gamma dat al volgend jaar klaar zou zijn. Momenteel sijpelen nog geen technische gegevens over dit nieuwe gamma door, maar het zit er dik in dat het gaat over het D-gamma dat werd gebruikt voor de prototypes die op dit ogenblik in Frankrijk worden uitgetest (voor Guerlain, Stef, Carrefour, Nestlé en Delanchy). Zeker aangezien de ‘100% elektrische’ assemblagelijn in Blainville-sur-Orne zal zijn gebaseerd, waar de middelzware voertuigen van de Franse constructeur worden gefabriceerd.

Volgens Renault Trucks maken de evolutie van de techniek en van de sterke vraag naar emissievrije transportoplossingen voor in de stad dit type aanbod commercieel haalbaar. Toen de constructeur in 2011 zijn Maxity Electric lanceerde, was dit nog niet het geval.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!